Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Upėtakių filė pagardinta Tête de Moine sūriu

 

Jums reikės:

  • 8 upėtakių filė;
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų;
  • 40 g sviesto;
  • vieno smulkinto česnako;
  • sauja pjaustyto svogūno;
  • žiupsnelio šafrano;
  • 100 ml baltojo vyno;
  • 60 g grietinės;
  • 30 ml obuolių sidro acto.

Garnyrui:

  • 4 gūžių lapinių salotų;
  • sezoninių daržovių;
  • Briuselio kopūstų;
  • 20 g kepintų moliūgų sėklų;
  • 12 roželių de Tête de Moine sūrio.

 

Supjaustykite upėtakių filė juostelėmis. Įtrinkite druska ir pipirais. Ištirpinkite sviestą, sudėkite paruoštas žuvų juostelės ir apkepkite ant vidutinės ugnies, kol lengvai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite kol atvės. Į keptuvę sudėkite česnakus ir svogūnus, apšlakstykite juos baltu vynu ir įdėkite grietinės. Virkite padažą vis pamaišant ir jam užvirus supilkite obuolių actą ir pagardinkite šafranu. Didelės lėkštės centre sudėkite salotas. Aplink sudėliokite žuvies juosteles ir atsargiai apšlakstykite šilto šafrano padažu. Papuoškite Tête de Moine sūrio roželėmis, moliūgų sėklomis ir Briuselio kopūstais. Patiekite su duona.

Skanaus!