Jums reikės:
- 25 g sviesto,
- 3 didelių raudonųjų svogūnų,
- 30 ml šviežiai kapotų čiobrelių,
- 350 g sluoksniuotos tešlos,
- 330 ml grietinėlės,
- 3 kiaušinių,
- žiupsnelio malto muskato,
- 150 g Vincento sūrio,
- čiobrelio šakelės papuošimui.
Išlydykite sviestą didelėje keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kapotus čiobrelius ir kepkite kol svogūnai įgaus auksinę spalvą, po to išjunkite ir leiskite mišiniui atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C. Iškočiokite tešlą ir dėkite į kepimo indą taip, kad kraštus būtų galima užlenkti. Tešlą uždenkite kepimo popieriumi ir ant viršaus supilkite sausų pupų ar žirnių tam kad prispaustumėte tešlą. Įdėkite į orkaitę ir pakepkite 15 min. Tuomet ištraukite iš orkaitės ir nuimkite kepimo popierių kartu su pupomis ar žirniais. Grąžinkite į orkaitę dar 5 min. kol plutelė pagels. Sudėkite į indą grietinėlę, kiaušinius, muskatą ir išmaišykite. Kepintus svogūnus ir dalį sūrio sudėkite ant keptos tešlos ir užpilkite grietinėlės mišiniu. Likusią dalį sūrio ir čiobrelio pabarstykite viršų ir kepkite orkaitėje 30 min kol sūris išsilydys ir įgaus karamelinę spalvą. Leiskite atvėsti ir supjaustykite griežinėliais. Galima valgyti su pomidorais ar kitomis salotomis.
Skanaus!