Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Rulo de Cabra ir kriaušių užkandėlė

 

 

Jums reikės:

  • 2 apvalių itališkos duonelės riekelių;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 2 riekelių Rulo de Cabra su medumi (išspauskite duonelės dydžio apskritimus);
  • Didelės kriaušės;
  • Šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • Skiltelės česnako;
  • Pusės citrinos sulčių;
  • Šaukšto sviesto;
  • Šaukšto martinio;
  • Žiupsnelio pipirų;
  • Šaukštelio skysto medaus;
  • 40 g garžgarsčių.

Itališkos duonelės riekeles apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į orkaitę, kad paskrustų iki taps traškios. Dar šiltas įtrinkite česnaku. Kriaušę perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis (tuomet kriaušė neparuduos). Keptuvėje ant nedidelės ugnies pašildykite sviestą ir šiek tiek apkepinkite kriaušes. Supilkite medų, martinį ir šiek tiek pakaitinkite, kol kriaušės pasidengs medumi, o martinis nugaruos. Sūrio gabalėlius dėkite į karščiui atsparią formą, ant viršaus – kriaušių masę, užberkite graikinių riešutų ir 5 minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę. Tiekite su skrudinta duonos riekele, papuoškite garžgarste.

 

Skanaus!