Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Varškės ir sūrio užtepėlė

 

 Jums reikės:

  • 150 g Rulo de Cabra su pelenais;
  • 150 g tepamo varškės sūrelio;
  • 1 baklažano;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 60 ml plakamos grietinėlės;
  • Šaukšto sezamų aliejaus;
  • Kelių šakelių šviežių petražolių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio pipirų;
  • Žiupsnelio džiovintų čiobrelių.

Atšaldykite grietinėlę ir išplakite iki standžių putų. Baklažaną padalykite į keturias dalis ir šiek tiek patroškinkite garuose. Tada nulupkite žievelę, o minkštimą susmulkinkite. Česnaką sukapokite ir lengvai apkepinkite šaukšte alyvuogių aliejaus, tada sudėkite baklažanus ir dar šiek tiek pakepinkite. Kepimo pabaigoje pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir pipirais. Atvėsusią masę dėkite į plakimo indą. Taip pat sudėkite ir tepamą varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį ir viską suplakite. Į šią masę įmaišykite plaktą grietinėlę, kuri visai užtepėlės masei suteiks purumo. Užtepėlę atvėsinkite, tepkite ant skrudintos duonelės ir patiekite.

 

Skanaus!