Jums reikės:
- 150 g Rulo de Cabra su pelenais;
- 150 g tepamo varškės sūrelio;
- 1 baklažano;
- 2 skiltelės česnako;
- 60 ml plakamos grietinėlės;
- Šaukšto sezamų aliejaus;
- Kelių šakelių šviežių petražolių;
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnelio pipirų;
- Žiupsnelio džiovintų čiobrelių.
Atšaldykite grietinėlę ir išplakite iki standžių putų. Baklažaną padalykite į keturias dalis ir šiek tiek patroškinkite garuose. Tada nulupkite žievelę, o minkštimą susmulkinkite. Česnaką sukapokite ir lengvai apkepinkite šaukšte alyvuogių aliejaus, tada sudėkite baklažanus ir dar šiek tiek pakepinkite. Kepimo pabaigoje pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir pipirais. Atvėsusią masę dėkite į plakimo indą. Taip pat sudėkite ir tepamą varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį ir viską suplakite. Į šią masę įmaišykite plaktą grietinėlę, kuri visai užtepėlės masei suteiks purumo. Užtepėlę atvėsinkite, tepkite ant skrudintos duonelės ir patiekite.
Skanaus!