Jums reikės:
- 6 itališkos duonelės riekių;
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 stiklinės voveraičių;
- 200 g Rulo de Cabra su pelenais;
- Šaukšto rikotos sūrio;
- Citrinos;
- Šaukšto skrudintų pinijų;
- Šaukšto graikinių riešutų;
- Žiupsnelio pipirų;
- Žiupsnelio druskos.
Sausoje keptuvėje paskrudinkite graikinius riešutus ir pinijas. Česnaką sutrinkite trintuve ir sumaišykite su ožkų pieno sūriu, rikotos sūriu bei skrudintais riešutais. Voveraites nuvalykite, išvirkite, sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad sugertų vandenį iš grybų. Voveraites sudėkite į dubenėlį, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį, užpilkite alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių. Palikite voveraites pastovėti ir pasimarinuoti. Itališkos duonelės riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba pašaukite trumpam į įkaitintą orkaitę. Dar karštas įtrinkite česnaku bei šiek tiek pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant kiekvienos riekelės tepkite paruoštą ožkų pieno sūrį, dėkite voveraičių ir patiekite šiltas užkandėles.
Skanaus!