Jums reikės:
Sumuštiniams:
- 2 storų riekių itališkos duonos
- Šaukšto sviesto
- Kalakutienos
- 2 šaukštų spanguolių padažo, kurį pagaminsite
- Gabalėlio čederio sūrio su spanguolėmis BOUNCING BERRY
Spanguolių padažui:
- 0,5–1 puodelio šviežių spanguolių
- Pusės puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- Trečdalio puodelio baltojo cukraus
- Vieno apelsino žievelės
Spanguolių padažas: vidutinio dydžio puode sumaišykite spanguoles, apelsinų sultis, cukrų ir apelsino žieveles. Viską kaitinkite ant vidutiniškos ugnies. Užvirus sumažinkite ugnį iki mažos ir dar pavirkite apie 10 minučių. Leiskite padažui atvėsti ir dėkite į šaldytuvą.
Sumuštiniai: kiekvieną duonos riekę patepkite sviestu. Dėkite vieną riekę į keptuvę, kaitinamą ant vidutinės ugnies, sviestu į apačią. Uždėkite sūrį, ant jo – spanguolių padažo. Dėkite riekelę kalakutienos, o ant jos – dar sūrio. Dėkite kitą duonos riekę sviestu į viršų. Apkepkite iš abiejų pusių po maždaug keturias minutes, kol duona lengvai apskrus ir įgaus auksinę spalvą, o sūris aptirps.
Skanaus!