Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Keptuvėje skrudintos krevetės su Mozzarella

 

Jums reikės:

  • 200 g didžiųjų krevečių
  • 200 g nusausintų Cammino Dóro Mozzarella-Bambini sūrio rutuliukų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 žaliasis aitrusis pipiras
  • 60 ml (4 šaukštai) aitriųjų (čili) pipirų aliejaus
  • 3 ml (1⁄2 šaukštelio) tarkuotos laimo žievelės
  • 15 ml (1 šaukštas) kapotos citrinžolės
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • druskos ir pipirų
  • smulkintos paprikos ir laimo sulčių pagardinimui

 

Krevetes nuplaukite, išdarinėkite ir supjaustykite gabaliukais. Sutrinkite česnako skilteles. Čili pipirą perpjaukite išilgai, išimkite sėklas ir supjaustykite. Čili aliejų sumaišykite su česnaku, čili pipiru, laimo sultimis, tarkuota žievele ir citrinžole. Pagardinkite druska ir pipirais. Marinatą užpilkite ant krevečių ir laikykite mažiausiai vieną valandą. Vyšninius pomidorus padalinkite pusiau. Traukite krevetes iš marinato ir skrudinkite keptuvėje. Maždaug po keturių minučių sudėkite pomidorus ir Mozzarellos rutuliukus. Kiekvieną krevetę dar pašlakstykite marinatu. Patiekite su skrudinta Ciabattos duona.

Skanaus!