Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Puodelis trintos užkandėlės su sūriu

 

Jums reikės:

  • 900g nuskustų ir supjaustytų bulvių
  • 25g sviesto
  • 3 šaukštai pieno
  • 300g nusausintų marinuotų kukurūzų
  • 100g virtų žirnelių
  • 227g nusausintos ir gabaliukais sutrupintos lašišos (iš skardinės)
  • 350g kubeliais pjaustyto Applewood smoked Cheddar cheese
  • druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Virkite bulves lengvai sūdytame vandenyje apie 15 min. kol taps minkštos. Sutrinkite kartu su sviestu ir pienu. Į bulvių košę sudėkite kukurūzus, žirnelius, lašišą ir sūrį. Puodą uždenkite dangčiu ir pakaitinkite dvi tris minutes. Nemaišykite, nes košė taps per daug tiršta. Sukrėskite į pašildytus puodelius ir patiekite.  Trintos košės karštis padės sūriui išsilydyti taip, kad su kiekvienu kąsneliu galėsite pajusti malonų švelniai tirpstančio sūrio skonį.

Skanaus!