Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

Five counties brokolių apkepas

 

Jums reikės:

  • 225g paruoštos šaldytos trapios tešlos
  • 250g brokolių žiedynų
  • 1 smulkiai kapotas vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 150ml riebios grietinės
  • 90ml pieno
  • 200g Ilchester Five Counties cheese

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200˚ C. Atšildytą tešlą įklokite į 23 cm skersmens apkepams ar pyragams kepti skirtą kepimo indą, prispauskite kraštelius ir nukarpykite tešlos viršų pagal indo formą. Tešlą užklokite kepimui skirtu popieriumi ir užpilkite pupelėmis. Kepkite apie 15 min., vėliau pupeles su popieriumi išpilkite ir kepkite tešlą dar 5 min. Tuo metu užkaiskite puodą vandens brokolių apvirimui. Brokolius virkite apie 3 min., vėliau sudėkite į šaltą vandenį ir atvėsinę nusausinkite ant popierinio rankšluoščio. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūnus su džiovintu čiobreliu. Kepkite apie 10 min., kol svogūnai suminkštės, tačiau neapskrus. Suberkite svogūnus ant iškeptos tešlos. Susmulkinkite brokolių žiedynus ir kotelius ir suberkite ant svogūnų. Išplakite kiaušinius kartu su grietine ir pienu, pagardinkite prieskoniais ir supilkite ant brokolių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190˚ C ir kepkite apkepą 20 min. Supjaustykite Five Counties sūrį gan storomis riekelėmis, vėliau atsargiai supjaustykite 1.25 cm juostelėmis. Sudėkite sūrio juosteles ant apkepo suformuodami apskritimą ir grąžinkite į orkaitę dar 4-5 min., kol pradės tirpti sūris. Patiekite apkepą su traškiais žalumynais ir vyšniniais pomidorais.

 

Skanaus!