Iberico – vienas populiariausių ispaniškų sūrių, gaminamas Centrinėje Ispanijoje. Šis unikalus sūris gaminamas iš pasterizuoto karvių, avių ir ožkų pieno mišinio. Karvių pieno dalis mišinyje suteikia sūriui glotnumo, ožkų pienas – aštrumo, o avių pienas suteikia pikantiškumo.
Sūrio gurmanai ypač pamėgę Iberico sūrį padengtą rozmarinais, kitaip – Iberico al Romero. Iberico sūris brandinimo pabaigoje yra padengiamas rozmarinų lapeliais ir dar paliekamas bręsti. Rozmarino kvapas įsigėria į patį sūrį, kas suteikia gana stiprų skonį su citrininės žuvies poskoniu. Šis sūris yra lengvas ir labai aromatingas. Skonis turtingas ir sodrus, o trijų skirtingų pieno rūšių mišinys suteikia sūriui ypatingą švelnų žolės ir vaistažolių poskonį.
Iberico al Romero leis jums pajusti ypatingą skonį, derinant šį unikalų sūrį su taure raudonojo vyno.