Delicias de Cabra – tai Ispaniškas, puskietis sūris, pagamintas iš pasterizuoto ožkų pieno ir yra 50% riebumo. Sūris yra baltos spalvos, lygios tekstūros su daugybe „akučių“. Jis padengtas geltona plona vaškine žievele, kuri išlaiko sūrio geriausias savybes visą galiojimo laiką.
Ožkos pieno sūriai yra vienas iš sparčiausiai besivystančių segmentų Europoje. Ožkos pienas yra lengviau virškinamas nei karvės. Tai yra todėl, jog ožkos pieno riebalų ląstelės yra geriau pasiskirsčiusios todėl šis pienas yra 3 kartus greičiau įsisavinamas nei karvės pienas. Be to vitamino A kiekis ožkos piene yra keturis kartus didesnis, o vitamino D kiekis yra du kartus didesnis nei karvės piene. Ožkos piene yra daugiau vertingų mineralų ir mažiau druskos, kas lemia, jog šis pienas puikiai tinka žmonėms turintiems širdies ir kraujagyslių sutrikimų.
Laktozės kiekis ožkos piene yra ženkliai mažesnis nei karvės, todėl laktozės netoleruojantiems žmonėms ožkos pienas yra lengviau virškinamas.
Delicias de Cabra sūris itin tinka patiekaluose su bulvėmis, grybais, pupelėmis, tortilijose, įdarytas mėsos patiekaluose, salotoms. Delicias de Cabra yra aromatingas ir valgant burnoje jaučiama švelni, kreminė konsistencija. Prie šio sūrio dera tvirto stoto baltasis vynas.