Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

MOZZARELLA di BUFALA

„Mūkianti“ mozzarella…
 

Mozzarella di Bufala - tai pietų Italijos pasididžiavimas. Šis sūris gaminamas pagal griežtus reikalavimus ir tik pietinėje Italijos dalyje. 1993 metais jam buvo suteiktas „Mozzarella di Bufala Campana“ prekės ženklas ir DOC statusas. O taip pat 2008 metais Europos Sąjunga suteikė geografinį statusą. Buivolių pienas buvo įtrauktas į sūrių gamybą septintame dešimtmetyje, kai pastebėta, kad jame gausu kalcio, bei baltymų, o cholesterolio daug mažiau nei karvių piene. Mozzarella di Bufala yra 60% riebumo, lengvo pieniško, šiek tiek rūgštelėjusio skonio. Elastingas, baltos spalvos sūris gaminamas rutulėliais ir laikomas sūryme.
Sūris puikiai tinka užkandžiams, salotoms, makaronams, daržovių ir įvairiems patiekalams. Taip pat populiariems itališkiems patiekalams, pavyzdžiui lazanijai, picai pagardinti. Mozzarella di Bufala puikią porą sudaro su Beaujolais raudonu ir Sauvignon Blanc baltu vynu.