Burrata – tai dar vienas mozzarellos šeimos narys iš gražiosios Italijos. Nepakartojamos išvaizdos sūris sparčiai populiarėja kasdieniniame iš šventiniame meniu. Minkštos tekstūros, baltos spalvos sūris suformuotas į nedidelius kamuoliukus, o įpjovus jį išbėga tiršta lipni grietinėlės ir mozzarellos sūrio masė. 1900 metais šį sūrį pradėjo gaminti Adrijos mieste ir šiuo metu jis mėgstamas bene viso pasaulio virtuvėse. Dėl savo ypatingos išvaizdos Burrata sūris tinka valgyti vieną su krekeriais, balta traškia duonele ar sūriu sausainiu, o taip pat su vaisiais, riešutais ar daržovėmis. Burrata nepakeičiama tyrsriubių, makaronų, salotų, užtepėlių ar karštu patiekalų gaminime. Jis puikiai tinka su taure balto saldaus vyno ar bokalu nefiltruoto alaus.