Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

IBERICO QUESLE

Triguba šventė jūsų burnoje...
 

Iberico Quesle – yra prabangus, pusiau kietas sūris gaminamas Valjadolido mieste, centrinėje Ispanijoje. 45% riebumo sūris yra pagamintas iš pasterizuoto karvių, ožkos, avių pieno mišinio. Dramblio kaulo spalvos sūrio vidus ypatingai glotnus su nevienodai išsidėsčiusiomis mažomis skylutėmis, o jo kieta ir sausa žievė  yra su esparto žolės žymėmis. Iberico Quesle  brandinimas trunka mažiausiai 2 mėnesius.

Karvės pienas sūriui suteikia glotnumą ir rūgštingumą, ožkos – šiek tiek aitraus kvapo ir baltos spalvos, o avies pienas viską apjungia sodriu grietinėlės skoniu. Kiekvieno pieno tipui yra nustatyti minimalūs dydžiai, ne daugiau kaip 60% karvių pieno, ne mažiau 30% ožkos pieno ir 10% avių pieno. Šis sūris yra labai maistingas dėl jame esančių baltymų, kalcio ir vitaminų.

Iberico Quesle paprastai naudojamas kaip stalo sūris, patiekiamas su svarainių pasta (membrillo).  Jis puikiai lydosi, todėl gali būti naudojamas daugelyje receptų. Galite mėgautis su Ispaniškais raudonais vynais.