Čederis – klasikinis Anglijos sūris, turintis aštroką skonį, kietą konsistenciją. Šis sūris dažniausia yra švelniai geltonos spalvos ir brandinamas nemažiau nei 6 mėnesius . Bręsdamas per šį laikotarpį sūris įgauna savąjį išraiškingą skonį.
Čederio sūrio pavadinimas kilęs iš miestelio „Cheddar“, esančio Anglijoje Somersetšyro grafystėje, kuriame jis pirmą kartą buvo pagamintas. Tiksli atsiradimo data nežinoma, tačiau istoriniuose šaltiniuose jis minimas jau nuo 12 amžiaus. Šiuo metu Čederio tipo sūrių segmentas yra didžiausias pasaulyje. Tipinis šio segmento atstovas yra Jungtinėje Karalysteje gaminamas Čederis „Ilchester“. Dėl specifinio aktyvaus sūrio masės rauginimo ir specialių raugų naudojimo, Čederio sūris yra kietos konsistencijos ir be akučių.
Medium Čederis – šiek tiek švelnesnio skonio, dėl kietenesnės tekstūros šis sūris tinka tiek sumuštiniams tiek valgyti vieną.