Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

CHEDDAR ILCHESTER

Baltasis purumas….
 

White Cheddar – pusiau kietas, 54 % riebumo, tradicinis Angliškas sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, brandinamas nemažiau kaip 3 mėnesius ir pelnęs pasaulinį pripažinimą.
Šio sūrio kilmė siejama su Chedderio kaimelio, esančio Somerset grafystėje, pavadinimu. Tiksli atsiradimo data nežinoma, bet jis buvo pradėtas gaminti 12 amžiaus pabaigoje. Dėl specifinės sūrio gamybos bei specialių raugų Čederio sūris yra kietos konsistencijos ir be akučių.
Tai sūris puikiai tinkantis kasdieniam vartojimui. Dedamas į trintas sriubas, padažus bei sumuštinius. Jis gali būti lydomas ant garuose troškintų daržovių bei kepamų patiekalų, tarkuojamas ant užkepamų produktų, makaronų, karštų sumuštinių. Jis taip pat gali būti poruojamas su Sauvignon Blanc arba Cabernet Souvignon vynais.