St. Nectaire Laitier – tai yra vienas iš mylimiausių Prancūzijos sūrių. Pusiau kietas, 45% riebumo sūris, pagamintas iš karvių, besiganančių kalnuotose Overnės ganyklose, pasterizuoto pieno. Natūrali pilkšva sūrio žievė, apgaubia nepaprastai lygią bei elastingą sūrio masę. Unikalus aromatas ir nepamirštamas skonis, kuriam ypatingo ryškumo suteikia subtilus riešutų ir grybų poskonis. Šios savybės susiformavo brandinant šį sūrį per nemažiau nei 21 dieną.
XVII amžiuje, Prancūzijos maršalas Henry de Senecterre, išgarsino St. Nectaire sūrį, patiekdamas jį Prancūzijos karaliui Louis XIV, kuris jam labai patiko ir suteikė šiam garsiam sūriui jo vardą. Šiam sūriui yra suteiktas PDO ( Protected Designation of Origin, liet. kontroliuojama kilmė) statusas. Šiuo statusu pažymimi labai griežti reikalavimai gamybos standartams, patvirtinantys kokybę ir produkto autentiškumą.
St. Nectaire laitier sūris puikiai tinka valgant su žaliomis daržovėmis, vaisiais, alyvuogėmis, krekeriais ar uždėtas ant baltos bandelės. Taip pat tinka su lengvais vaisiniais raudonais vynais.