Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

EMMENTAL ENTREMONT

Prancūziškas "didžiaakis".....
 

 

Emmental -   tai puskietis, su išskirtinėmis riešuto dydžio skylutėmis, pasterizuoto karvių pieno sūris. Suformavus ir išlaikius sūrį druskos vonioje, jis pirmas dvi-tris savaites būna šaltame rūsyje, o po to perkeliamas į daug šiltesnį brandinimo kambarį, kuriame per 6-8 savaites atsiranda garsiosios šio sūrio skylutės. 45 % riebumo sūrio masė minkšta ir puri, o plutelė kieta ir sausa, jos spalva – nuo aukso geltonumo iki šviesiai rudos. Emmental sūris dažniausiai naudojamas gaminant sumuštinius, omletus, įvairius makaronų patiekalus, kuriuose reikalingas lengvai besilydantis sūris (pvz. sūrio fondiu). Niekada nebus suklysta prie Emmental sūrio derinant visus Riesling ar Gewürztraminer d'Alsace vynuogių vynus, taip pat – Beaujolais ir Sauternes.