Rondin Papillon - tai pusiau kietas sūris, gaminamas iš pasterizuoto avių pieno Aveyron regione, pietų Prancūzijoje. Šio sūrio riebumas 57% ir brandinamas jis apie 90 dienų. Rondin Papillon padengtas rusva tvirta žievele, o viduje sūrio spalva brandinimo laikotarpiu kinta nuo baltos iki dramblio kaulo. Iš pažiūros Rondin Papillon savo forma bei spalva netgi primena Prancūziškąją bagetę. Sūris yra subalansuoto, švelnaus, sviestinio, būdingo avių pieno sūriams skonio su juntamu vaisių aromatu. Tekstūra tvirta ir lengvai lydosi. Prapjovus sūrį, matyti tuščios skylutės. Tai nėra „akutės“, tai ertmės, kurios atsiranda dėl brandinimo laikotarpiu susidariusių dujų ir suslėgus sūrį, jų vietoje lieka tuščios ertmės.
Rondin Papillon tinka hamburgerių ruošimui, salotoms, ant picų, taip pat formuojant sūrių užkandžius, su riešutais ar vaisiais. Šis Prancūziškas sūris yra poruojamas su Cabernet Franc, Chardonnay ar Pinot Gris vynu, tiks ir prie taurės raudonojo Bordeaux Medoc.