Terminas Provolone atsirado XIX a. pabaigoje, kai šį sūrį pradėjo gaminti pietų Italijos regionuose. Provolone yra puskietis, pagamintas iš nenugriebto, pasterizuoto karvių pieno, 44 % riebumo sūris. Daugiausiai gaminamas upės Po slėnyje Lombardijos bei Veneto regionuose.
Šio sūrio brandinimo laikotarpis yra 1-2 mėnesiai. Provolone Dolce sūris yra kreminės tekstūros, labai švelnaus ir saldaus skonio. Spalva nuo šviesiai geltonos iki baltos. Provolone sūris turtingas baltymais bei kalciu. Kadangi puikiai lydosi, gali būti patiekiamas su karštais patiekalais, pica, gali būti tarkuojamas ant mėsos patiekalų, puikiai papildys kiekvieną sūrių lėkštę, bei tiks kaip užkandis su tamsia duona,alyvuogėmis. Provolone Dolce sūris dera prie sodraus raudonojo vyno.