Coburger Landkäse – tai vokiškas, 60% riebumo, rausvas pelėsinis sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Sūris yra minkštos konsistencijos, aštraus pikantiško skonio bei išraiškingo aromato. Baltos, kreminės spalvos sūris, išsiskiria savo unikalumu, naudojant raudonos kultūros (brevibacterium linens) bakterijas, dėl kurių sūris įgauna švelniai rausvą žievelę bei savitą kvapą. Brevibacterium linens bakterijos suteikia galimybę atskleisti sūrio išskirtinumą.
Coburger – jau daugelį metų yra tarp pirmaujančių tarptautinių sūrio gamintojų. Nuo 1927 metų, pagal tradicinius sūrio receptus buvo pagamintas pirmasis Coburger sūris. Coburger naudoja pieną, gaunamą tik iš pieno ūkių, kurie yra reguliariai tikrinami viešų ir nepriklausomų Vokietijos institucijų. Iš kiekvieno pieno ūkio reikalaujama, kad pienas būtų pateiktas pagal kokybės užtikrinimo standartą"QM-Milch". Coburger didžiausia vertybė – kokybė ir produktų saugumas. Tik kokybiškas pienas, kuriam taikoma griežčiausia kontrolė yra naudojamas gamybai.
Coburger Landkäse sūris labai tinka su vaisiais ar krekeriais, kaip užkandis ar ruošiant karštus patiekalus. Taip pat jis puikiai dera su taure balto sauso vyno.