Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

FLORETTE

Elegantiškoji „prancūzaitė“.....
 

Florette – tai prancūziškas sūris. 45 % riebumo, gaminamas iš pasterizuoto ožkų pieno. Išskirtinis šios minkšto sūrio bruožas – forma. Nors šie sūriai gaminami kelių dydžių, tačiau jų forma yra nekintanti – šešiakampė. Skirtingai nuo daugelio ožkų pieno sūrių, pasižyminčių aštroku skoniu, Florette labiau būdingas švelnesnis, subtilus aromatas ir kreminė tekstūra. Plona pelėsinio sūrio odelė gobia nepaprastai glotnios tekstūros sūrį, žavintį ypatingu, švelniu aromatu. Šį sūrį neabejotinai pamėgs net tie, kurie nemėgsta ožkų pieno sūrio.  Sūrio gamyboje naudojama ultrafiltracijos technologija, kurios metu iš ožkų pieno pašalinamas vanduo, o pats gaminys tampa riebesnis, elastingos, aksominės tekstūros. Florette puikiai tinka  kaip užkandis, su krekerių, kaip salotų ar kitų patiekalų gamyboje. Taip pat šis sūris tinka su vaisiais,  su grybų, bulvių patiekalais. Florette sūris puikią porą sudaro su raudono saldaus vyno taure.

 


 
Krepšeliai su baltojo pelėsio sūriu
   
 
Vėrinukai su baltojo pelėsio sūriu