Brie Coburger – tai vokiškas, 60% riebumo, minkštos konsistencijos sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Šis sūris pasižymi itin lengva elastinga tekstūra, sodriu aromatu ir švelniu skoniu. Dramblio kaulo spalvos ir plokščios formos sūris tolygiai padengtas aksomine, balto pelėsio žievele, o vidus – minkštas, turintis daugybę nevienodai susiformavusių mažų skylučių. Brie Coburger sūrio žievelė apipurškiama baltu pelėsiu, kuris yra vadinamas Penicillium candidum. Šis pelėsis yra taikomas sūrio gamybos procese, siekant apsaugoti sūrio paviršių nuo kitų potencialiai kenksmingų mikroorganizmų.
Coburger – jau daugelį metų yra tarp pirmaujančių tarptautinių sūrio gamintojų. Nuo 1927 metų, pagal tradicinius sūrio receptus buvo pagamintas pirmasis Coburger sūris. Coburger naudoja pieną, gaunamą tik iš pieno ūkių, kurie yra reguliariai tikrinami viešų ir nepriklausomų Vokietijos institucijų. Iš kiekvieno pieno ūkio reikalaujama, kad pienas būtų pateiktas pagal kokybės užtikrinimo standartą"QM-Milch". Coburger didžiausia vertybė – kokybė ir produktų saugumas. Tik kokybiškas pienas yra naudojamas gamybai, kuriam yra taikoma griežčiausia kontrolė.
Brie Coburger sūris gali būti naudojamas kaip užkandis, pagrindiniams patiekalams arba desertams. Pašalinus žievę, galima ištirpinti padažuose arba sriubose. Iš vaisių geriausiai tinka kriaušės ir vynuogės, iš gėrimų – balti sausi bei putojantys vynai.