Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

ROND DU VAL PAPILLON

Baltoji prancūzų pasaka......
 

Papillon kompanija visame pasaulyje garsi savo puikios kokybės Roquefort sūriais, tačiau pristatydami Rond Du Val , jie įrodė, kad gali pagaminti ir nuostabų baltojo pelėsio sūrį. Rond Du Val - tai pusiau kietas sūris, pagamintas iš pasterizuoto avių pieno, Aveyron regione, Pietų Prancūzijoje. Sūris yra kreminės baltos spalvos, suvyniotas į gerai kvėpuojančią plėvelę, kuri išlaiko sūrį šviežią visą jo ilgą galiojimo laikotarpį. Rond Du Val sūris padengtas aksomine baltojo pelėsio žievele, tekstūra lygi, panaši į Brie sūrio, jis lengvai tirpsta burnoje ir yra švelnaus, šiek tiek rūgštoko skonio su vos juntamomis šviežio pieno natomis. Sūriui bręstant, vidurinė jo dalis tampa minkštesnė ir aromatingesnė.
Rond Du Val Papillon tinka su žaliomis salotomis, užkandžiams ant krekerių, su džiovintais vaisiais, ypač puikus ant juodos duonos su riešutais. Šis sūris gali būti poruojamas su baltuoju Chardonnay ar baltu Prancūzišku vynu, tokiu kaip Chablis.