Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

ROQUEFORT LA COCCINELLE

Prabangusis "safyras"
 

 

Roquefort – tai pats prabangiausias iš mėlynųjų pelėsinių sūrių, pagamintas iš nepasterizuoto Lacaune avių veislės pieno. Lacaune – tai speciali avių veislė, prisitaikiusi prie atšiaurių klimato sąlygų Pietų Prancūzijoje.Tai riebus, bet trapios tekstūros ir pikantiško sūraus skonio sūris. Pagamintas Roquefort Auvergne regione Pietų Prancūzijoje, jis ženklinamas AOC (appellation d'origine contrôlée, liet. kontroliuojama kilmė) ženklu, kas leidžia puoselėti geriausias sūrio savybes, atsirandančias dėl specifinių gamybos metodų, kurie pagal AOC reikalavimus, atitinka tradicinį iš kartos į kartą perduodamą senąjį receptą.
Roquefort sūris tiks gaminant daugelį karštų patiekalų, salotas, taip pat bus puikus derinys su juodos duonos rieke. Kuo prabangesnis ryškaus stoto, kilnus, saldus vynas, tuo geriau dera su Roquefort sūriu.