Fourme d'Ambert – gurmaniškas mėlynasis pelėsinis sūris, pagamintas Auvergne regione, Prancūzijoje. Dažniausiai yra cilindro formos, minkštos tekstūros, švelnaus skonio, turintis vaisių ir grybų prieskonius. Turtinga Auvergne regiono augmenija, šiltos ilgos vasaros suteikia šiam sūriui puikų žemišką skonį, bei aromatą.
Forme d’Ambert pavadinimas kilęs nuo lotyniško žodžio – forma. Jis pradėtas pardavinėti kaimo turguje, Ambert gyvenvietėje, nuo kurios ir kilęs šio sūrio pavadinimas. Pasak legendos Arverne gentis jau 52 metais prieš Kristų vartojo šį sūrį Gergovios mūšio metu. IX amžiuje Chaulme stovėjusios koplyčios akmeninėje sienoje galima rasti septynis išraižytus prievolinės rentos simbolius, kurie teigia, kad baudžiauninkai privalo kasmet atiduoti savo duoklę: sviestą, dešrą, kumpį, kiaušinius, šieną, grūdus ir sūrį Forme d‘Ambert.
Forme d’Ambert originalus ir skanus mėlynas pelėsinis sūris. Jis puikus užkandžių, salotų, sumuštinių ingredientas taip pat puikiai tinka karštiems patiekalams ar sūrio suflė. Galima vartoti ir vieną užgeriat sausu raudonu vynu.