Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

BLEU D’AUVERGNE

Mėlynasis marmuras…..
 

Bleu d'Auvergne – dramblio kaulo baltumo su tolygiai pasiskirsčiusiomis mėlynojo pelėsio akutėmis, sūris. Tai Prancūzijos pasididžiavimas, kurį vertina ir mėgsta visas pasaulis. Šis sūris sviestinės drėgnos konsistencijos, 50% riebumo, brandinamas iki 4 savaičių, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno, gaunamo iš nepaprastai gražių Auvergne apylinkių, dar vadinamų žaliąja šalimi.
1850 m. sūrininkas Antoine Roussel suformavo galutinį šio sūrio recep.. Ilgokai paeksperimentavęs, Antoine Roussel nustatė, kad ant ruginės duonos susidaręs pelėsis geriausiai tinka sūrio Bleu d‘Auvergne gamybai, nes šis pelėsis panaudotas sūryje suformuoja ypatingą sūrio skonį ir aromatą. Vienas iš gamybos ypatumų yra tai, jog sūrį reikia subadyti, kad pelėsis galėtų nekliudomai plisti į jo vidų.
Bleu d'Auvergne skonis sūrus, ganėtinai aitrus ir skaniausias jis kambario temperatūros. Labiausiai jis tinka makaronų ir salotų padažams, sūrio fondue. Gerai dera su riešutais, patartina jį paragauti su gabalėliu kriaušės ar šaukšteliu medaus. Taip pat šis sūris sudaro gerą porą su švelniais saldžiu baltu vynu Pouilly – Fuiss arba sodriu raudonuoju Cahors vynu.

 


 
Krabų ir Blue D'auvergne apkepas
   
 
Spageti su krevetėmis ir pelėsiniu sūriu
   
 
Parmos kumpio ("Prosciutto") suktinukai su figomis ir Bleu D’AUVERGNE sūriu.