Mėlynojo pelėsio Remberter Prancūziškas sūris gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno. Tai jaunas, 50% riebumo sūris. Šviesiai geltonos sūris, kuriame matyti mėlynasis pelėsis pasiskirstęs prie badymo virbalais vietų. Šis sūris yra vidutinio aitrumo su aiškiai jaučiamu pelėsio skoniu. Sūrio gamyboje naudojamos penicillium bakterijos, kurios tolygiai plinta brandinimo eigoje sūrį badant ilgomis adatomis.
Dažniausiai Remberter sūris valgomas vienas prie vyno, arba susmulkintas dedamas į salotas, makaronus kitus patiekalus, taip pat galima jį išlydyti ir gaminti sriubas, padažus. Kaip ir kiekvieną mėlynojo pelėsio sūrį jį verta užgerti sadžiu vynu Quarts de Chaume AC, Coteaux du Layon AC, Coteaux de l’Aubance AC ir Bonnezeaux AC gaminamu centrinėje Prancūzijoje.