Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

IL PREFOZO

Dviejų pelėsių žaismas.....
 

Il prefozo – tai minkštas Prancūziškas sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno. Jis 69% riebumo, padengtas traškia baltojo pelėsio plutele ir viduje maišytas su mėlynojo pelėsio sūriu. Minkštimas kreminės geltonos spalvos su tolygiai pasiskirsčiusiais mėlynojo pelėsio taškeliais.  Sūrio gamyboje naudojamos penicillium bakterijos, kurios tolygiai plinta brandinimo eigoje sūrį badant ilgomis adatomis. Žavi unikalus šio sūrio skonis – tai tarsi švelnusis Brie persipynęs su mėlynojo pelėsio aitrumu.
Dėl savo minkštos tekstūros sūris puikiai tirpsta, todėl jį naudoja sūrio fondiu, sriuboms, padažams ar kitiems karštiems patiekalams, su vaisiais ar riešutais. Taip pat šį sūrį galima skanauti su taure balto pusiau saldaus vyno ar bandyti derinti su labai gaivaus skonio baltuoju Riesling, Sauvignon Blanc vynu ar ąžuolo statinėse nebrandintu Chardonnay iš Prancūzijos Burgundijos vynuogynų.