Manchego – tai klasikinis Ispaniškas sūris, gaminamas iš 100% avių pieno. Šio sūrio gamybai tinka tik unikalaus skonio ir sudėties pienas, gaunamas iš senovinės Manchega veislės avių, auginamų La Mancha regione.
Manchego sūris turi istoriškai susiklosčiusias ir literatūriškai apdainuotas gamybos tradicijas. Šį nuostabų ispanišką sūrį aprašo Migelis de Servantesas savo garsiajame kūrinyje „Don Kichotas iš Lamanšo“.
Norint išgauti puikų skonį ir kvapą, Manchego Castillo de Bayren sūris yra nokinamas ne mažiau kaip 3 mėnesius.
Manchego sūris ženklinamas "Denominación de Origen Protegida" (DOP) kokybės ženklu.
Manchego yra kasdienis sūris, papildantis tiek sumuštinį, tiek salotas ar sriubą išskirtiniu žolelių aromatu. Sūris gali būti patiekiamas kaip užkandis su vaisiais, alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir traškia duona bei stipraus raudonojo vyno (La Rioja), aromantingo (Manzanilla) arba sauso chereso (likerinio vyno) (Fino) taure.