Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

LE GRUYERE AOC

Mėgstamiausias Šveicarijoje sūris nuo 1115 metų...
 

Griujeris - tai kietasis šveicariškas sūris, kuris jau nuo XII a. pagal tradicinį receptą yra gaminamas Griujerio regione Friburgo kantone.
Griujeris yra savito sviestinio, vaisių ir karamelės skonio ir puikaus aromato. 49 % riebumo sūrio masė yra šviesios dramblio kaulo spalvos, o tekstūra minkšta, tačiau tvirta.
Šis puikus sūris gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno ir brandinamas ne mažiau nei 6 mėnesius.
Griujeris yra ženklinamas A.O.C (appellation d'origine contrôlée, liet. kontroliuojama kilmė) ženklu, kas leidžia puoselėti geriausias sūrio savybes, atsirandančias dėl specifinių gamybos metodų, kurie pagal AOC reikalavimus, atitinka tradicinį iš kartos į kartą perduodamą senąjį receptą.
Griujeris - vienas pagrindinių tradicinio Šveicariško Fondiu ingredientas, tačiau jis tinka ir įvairiuose patiekaluose, ar užtarkuotas ant keptų daržovių.
Griujerio sūris puikiai dera su lengvu vaisiniu vynu ar su subrendusiu Cabernet Sauvignon arba Merlot Raudonuoju vynu.

 


 
Špinatų ir sūrio pyragas