Grana Padano – vienas iš populiariausių itališkų sūrių. Teigiama, kad šį sūrį sukūrė vienuoliai cistersai iš Chiaravalle vienuolyno šalia Milano, kur sūriai gaminami apie 1000 metų.
Tai kietasis,grūdėtos konsistencijos sūris, 44% riebumo, pagamintas iš nepasterizuoto karvių pieno sūris. Baltos arba šiaudų geltonumo spalvos sūris, padengtas tamsiai geltona žievele, kuri yra stora ir švelni. Grana Padano yra brandinamas ne mažiau kaip 9 mėn ir šio sūrio lūžio paviršiuje matyti susiformavę kristalėliai. Į didelio dydžio „galvas“ formuojamas sūris padengtas tamsia, rusvai geltonos spalvos žieve, kurioje yra įspausti inicialai. Šiam sūriui yra suteiktas PDO (protected designation of origin) statusas, t.y. sūris gaminamas tik griežtai apibrėžtuose Italijos regionuose iš karvių, išaugintų tuose regionuose, pieno, o kokybę garantuojantis GRANA PADANO ženktas yra išdeginamas ant sūrio galvos. Grana Padano puikiausiai tinka makaronų patiekalams, sriuboms. Prie jo geriausiai tinka Sangiovese derliaus svarus raudonasis vynas. Ragaukite su Chianti DOCG Riserva, Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Carmignano DOCG, Brunello di Montalcino DOCG arbaSangiovese di Romagna DOCG Riserva vynu. Tiks ir svaraus stoto Bordo vynas.