Vermeer Cantenaar – tai kietas Olandiškas sūris, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno ir yra 30% riebumo. Šio sūrio brandinimo trukmė – 16 savaičių. Tai žymiausias „Olandų šedevrai“ asortimento linijos sūris, sukurtas garsaus Olandų baroko tapytojo Johannes Vermeer (1632-1675) garbei. Vermeer sūris buvo pripažintas geriausiu sūriu pasaulyje 29 – ame tarptautiniame sūrių konkurse Viskonsine (JAV) 2012m.
Tai subtilaus, vaisinio skonio, aromatingas sūris su lengvai juntamu riešutiniu prieskoniu. Kaip sakė vienas iš konkurso komisijos narių „kietas kūnu, bet minkštas ir švelnus burnoje“. Jo sudėtyje yra mažiau riebalų ir druskos nei klasikiniame Gouda sūryje. Tekstūra švelni ir elastinga. Šiame sūryje gausu vitaminų A,B ir D.
Vermeer Cantenaar sūris yra puikus ingredientas salotoms bei užkandžiams, taip pat gali būti naudojamas keptuose patiekaluose kaip įdaras. Prie šio nuostabaus sūrio rekomenduojamas Sauvignon Blanc vynas.