Sūrių pasaulis  
   
 
 
 
 

REMBRANDT

Įkvėptas dailės....
 

Įkvėpti didžiųjų menininkų Rembrandt sūrio gamintojai jį pavadino garsaus olandų tapytojo, grafiko Rembrandt van Rijn vardu. Šis sūris brandinamas ilgiau nei metus ir yra puikaus skonio, šiek tiek aštrus, turintis tvirtą struktūrą, bet tuo pačių lengvai lydomas.

Rembrandt sūris žymus ir dėl jame esančių baltų traškių taškelių - tai pieno rūgšties druska arba dar vadinamas kalcio laktatas. Pieno rūgšties druskos kristalai sūryje atsiranda tik ilgo brandinimo dėka, kai piene esantis kalcis ir pieno rūgštis reaguoja tarpusavyje.

Rembrandt – pagrindinis sūris formuojant sūrio lėkštę, puikus užkandis, o taip pat tinka salotoms. Dėka savo brandaus, nepaprasto skonio šis sūris naudojamas pagardinti karštiesiems patiekalams. Šis sūris taip pat tinka prie taurės raudono tiršto vyno ar taurelės ilgo brandinimo Škotiško viskio.

 


 
Sumuštinis su Rembrandt sūriu